Úvod Neprehliadnite vlavo Android vývojári: Premýšlali ste už nad naportovaním svojej aplikácie na BlackBerry PlayBook?

Android vývojári: Premýšlali ste už nad naportovaním svojej aplikácie na BlackBerry PlayBook?

2

Predtým než sa začnete rozčuľovať nad tým, že píšeme o produkte BlackBerry, tak by sme chceli pripomenúť, že najnovšia verzia operačného systému Blackberry, OS 2.0 umožňuje spúšťanie Android aplikácií.

Aktualizácia priniesla prehrávač Android aplikácií, ktorý umožňuje aby boli Android aplikácie znovu zabalené a odoslané na App World pre verejné sťahovanie. Na chvíľu dokonca RIM ponúkalo svoj Playbook vývojárom zadarmo, ak boli ochotní svoju aplikáciu naportovať na PlayBook a odoslať ju na App World.

Niektorí vývojári túto možnosť využili, no stále tých aplikácií nieje ani zďaleka toľko ako sa očakávalo. RIM svoju úlohu spravilo naozaj výborne a to tak, že .apk súbory sa jednoducho dajú zabaliť do formátu, ktorému rozumie PlayBook, teda .bar. Od vývojárov nečakali, že úplne prepíšu ich aplikácie alebo, že spravia veľké zmeny, no aj tak sa touto cestou vybralo len veľmi málo ľudí.

Stále sa teda pýtam prečo sa veľké aplikácie a hry nerozhodli pre naportovanie na BlackBerry PlayBook? To platí hlavne pre slovenských a českých vývojárov, keďže v dnešnej dobe je naozaj ťažké zabodovať vo veľkom svete plnom aplikácií. PlayBook prináša cez milión užívateľov a preto je oveľa viac zarážajúce, že sa chytilo tak málo ľudí. Ak teda vlastníte aplikáciu a čítate tento článok, tak by som na vašom mieste uvažoval nad oslovením nového publika. Každopádne sme tu aby sme podporili všetkých začínajúcich alebo rozbehnutých vývojárov. Dajte nám vedieť Vaše skúsenosti s touto platformou.