Úvod Novinky Android používatelia sú najspokojnejší s HTC

Android používatelia sú najspokojnejší s HTC

0

Asociácia J.D Powers uskutočnila prieskum, ktorý trval od Júla do Decembra roku 2011. Tento prieskum bol zameraný na spokojnosť zákazníkov používajúcich smartphony od rôznych výrobcov, na ktorých bežia rôzne operačné systémy a dospela k celkom zaujímavým číslam.

Prieskumu sa uskutočnilo 7,080 zákazníkov a zameral sa na celkový výkon, ľahkosť používania, fyzický dizajn a funkcie zariadení rôznych výrobcov. Len dvaja výrobcovia preskočili hranicu 774 bodov, ktorá je považovaná za priemer v priemysle. Prvým výrobcom je Apple s ich iPhonom, ktorý skóroval 839 bodov no a druhým je HTC s 798 bodmi. Ďalšie miesta obsadil Samsung so 769 bodmi a Motorola so 758 bodmi.

Spustenie 4G siete ovplyvnilo výsledky, keďže to má obrovský dopad na výdrž bateky. Užívatelia hodnotili výdrž svojej baterky v priemere na 6.1 z 10. Najväčší negatívny dopad však spôsobil zle fungujúci software.

21% zákazníkov priznalo, že zažili zle fungujúci software a títo zákazníci svoje zariadenie ohodnotili v priemere o 77 bodov menej ako tí, ktorí takúto negatívnu skúsenosť nemali.

Toto štúdium taktiež odhalilo, že Apple, HTC a Nokia sa od posleného prieskumu zlepšili. Všetci ostatní výrobcovia sú na tom horšie, než boli.

Odkedy som si zaobstaral svoj HTC HD2 som spokojný a nevymenil by som ho doteraz za nič. Doba sa však posunula a pomaly mu začne zvoniť umieračik. Do ringu vstúpili veľký hráči ako Galaxy Nexus, Samsung Note alebo HTC One x. Ako by ste svoje zariadenie ohodnotili vy?

Zdroj: JD Powers