Úvod MWC 2013 MWC: ZTE Era s quad-core procesorom

MWC: ZTE Era s quad-core procesorom

0

Nvidia musí mať naozaj radosť, pretože na Mobile World Congress sa ich 4 – jadrový procesor Tegra 3 nachádza v zariadeniach ako HTC One X, LG Optimus 4x HD a najnovšie aj vo vlajkovej lodi u nás menej známej značky ZTE, označenej ako Era.

 

Smartfón ponúka 4,3 palcový QHD (960 x 540) displej, 8GB vnútornej pamäte, microSD slot, Dolby zvuk, telo tlsté len 7.8mm a beží na Androide 4.0 Ice Cream Sandwich. Samotné srdce zariadenia, Tegra 3 procesor využíva architektúru 4 plus 1, čo vlastne znamená že okrem plnohodnotných štyroch jadier určených na náročné operácie a aplikácie, má ešte jedno, piate jadro, ktoré sa stará o chod zariadenia v kľudovom režime a pri jednoduchých operáciach. Cieľom toho je až 60% zníženie spotreby, takže získate výkonné a relatívne úsporné zariadenie.

Výrobca ZTE má veľké plány a na MWC plánuje predstaviť sedem ďalších smartfónov a štyri tablety, ktoré by mali všetky prísť na trh v priebehu celého roka 2012. Model Era sa na pultoch predajní objaví v druhej polovici roka 2012 na trhoch v Európe a Číne.