Úvod Neprehliadnite vlavo Google možno príde s odpoveďou na Siri do konca roka

Google možno príde s odpoveďou na Siri do konca roka

4

Pred pár mesiacmi sme narazili na klebety, že Google možno pracuje na alternatíve k Siri od Apple a vyzerá to tak, že by sme sa toho mohli dočkať už ku koncu tohoto roka. Celkom by ma zaujímalo, že či pôjde o aktualizáciu celého systému (možno len pre ICS) alebo to bude samostatná aplikácia. Ak by však chceli zaistiť aby aplikácia fungovala výborne s OS, tak sa asi rozhodnú pre aktualizáciu celého operačného systému.

Stále si však myslím, že Siri nemá veľké využitie a pre väčšinu ľudí to bolo len impulzívne rozhodnutie aby mohli ukázať svojim kamarátom aké vtipné veci vie Siri povedať. Nevravím, že je úplne na nič, skutočné využitie však nájde len v naozaj malej skupinke obchodníkov, ktorí potrebujú mať skutočný prehľad o ich mítingoch.

Je dosť možné, že alternatíva od Google (krycie meno Majel) bude lepšia ako Siri ale stále niesom presvedčený, že bude nápomocnejší. Najväčšia limitácia je samozrejme to, že je to stále len program, ktorý potrebuje internet na to aby premýšľal. Pokiaľ sa programy nezačnú správať ako naozajstní ľudia, tak si nemyslím, že sa všetci zrazu začneme rozprávať s našimi telefónmi.

Matias z Google tímu povedal;

„Náš prístup sa podobá na Star Trek, ako hviezdna loď Enterprise; všetko reaguje na hlas. Neznamená to, že tam je osobnosť, nemá meno, je to len počítač“

Takže možno je prístup Google taký, že budete môcť komunikovať so svojím zariadením bez nutnosti zatlačiť gombík alebo mu dať meno. Toto môže fungovať výborne pre Google TV ako spôsob interakcie s užívateľským prostredím. Každopádne sa viac dozvieme skôr ako by ste si mysleli.