Úvod Aplikácie Adobe Collage: Recenzia vašej kreativity

Adobe Collage: Recenzia vašej kreativity

0

Tento týždeň vám predstavujeme aplikácie z rady Touch od veľmi dobre známych vývojárov z Adobe. Začali sme recenziou fantastickým Photoshopom Touch, dnes naším kritériám musí čeliť Adobe Collage.

 

 

Nápad Adobe vytvoriť niečo, čo pripomína miesto, kde si môžete vkladať všetky nápady podľa nálady je už z prvého počutia veľmi zaujímavý. Z našej strany radi robíme brainstorming k novým funkciám alebo novému vzhľadu a málo „náradia“ na niečo takéto nám niekedy hádže hrach popod nohy.

Na druhej strane, za €7.99 je to naozaj precenené a musíme uznať, že toto naše očakávania trochu zmenilo. Keďže Adobe Collage je rovnako drahý ako fenomenálny Photoshop Touch, boli naše očakávania právom vysoké.

Aby sme však boli féroví aj voči Adobe Collage, ponúka veľa dobrých a hlavne výborne spracovaných funkcií. Ovládanie pre premiestňovanie materiálov po obrazovke ako tiež aj ich zmenšovanie či ich otáčanie. Práve tieto funkcie vám umožnia „brainstormovať“ s minimálnym úsilím.

Ak sa ale zamyslíme ešte trochu viac, zistíme, že aj keď táto aplikácia neponúka veľmi dlhý zoznam funkcií, tak tie, ktoré nám ponúka sú veľmi dobre premyslené. Text, kreslenie a import obrázkov sú vaše hlavné zdroje materiálu a všetko to prichádza v rôznych veľkostiach, farbách a možností zdrojov. Import fotografií je zdá sa najužitočnejšou funkciou. Možnosť si fotku importovať z galérie, priamo odfotiť alebo dokonca vyhľadať pomocou Google alebo Flickr z tejto aplikácie robí skutočného pomocníka. Adobe Collage dokonca ponúka aj využívanie Youtube videí.

Bohužiaľ tam ale dobré vlastnosti končia. Import Youtube videí je prinajlepšom náladový. Videá sa často ani nenačítajú a sú nehorázne zasekané. Ak by ste sa rozhodli svoju koláž exportovať, dá sa to spraviť jedine vo forme .JPG, čo znamená, že si videá tak či tak neprehráte. Ďalšie nevýhody obsahujú napríklad neschopnosť kopírovania obrázkov medzi „mood boards“ a taktiež chýba podpora priečinkov pre zoskupovanie rôznych koláží.

Video

Zhrnutie

Ak máte dosť peňazí na míňanie, tak je pre vás Adobe Collage dobrou voľbou, hlavne ak ste kreatívnou mysľou. Ak by to stálo o pár eúr menej, tak by sme sa na túto aplikáciu pozerali z úplne inej perspektívy. Fakt, že malá aplikácia dostala veľkú cenu nám vôbec nerobí radosť, hlavne keď v sebe obsahuje podstatné chyby.

[app]air.com.adobe.collage[/app]