Úvod Neprehliadnite vlavo Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Roboto font, radosť čítať

Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Roboto font, radosť čítať

2

Jedna z nových funkcií Androidu, ktorá bola zvýraznená na odhalení nového systému je systémový font, ktorý bol vyvinutý špecificky pre Ice Cream Sandwich. So všetkou úprimnosťou však musím povedať, že vyzerá lepšie ako čokoľvek, čo sme doteraz videli.

Najskôr som sa zamyslel, že či je naozaj potrebné stráviť toľko času nad jedným fontom, ale potom som mi to začalo dávať zmysel – väčšina vecí na Androide obsahuje písmenká a čísla, či už v nadpisoch alebo priamo vo veľkých funkciách. Prečo ich teda nevylepšiť? Je to relatívne malá zmena, ktorá sa ale prejaví pravdepodobne najviac.

 

Roboto je sans-serif font, takže je jednoduchý a esteticky „ladný“. Jeho písmenká sú pekne zaokrúhlené a je medzi nimi výborne vymeraná medzera, takže čítanie emailov, prezeranie hodín a menu je jednoduché a nezaťažuje oči. Inými slovami, je to radosť čítať.

Znovu, Roboto teda môže byť len malá zmena ale je to len jedna z mnoha, ktorá robí z Ice Cream Sandwich najlepší operačný systém, ktorý bol doteraz naprogramovaný.