Úvod Neprehliadnite vlavo Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Prerobený lock screen a lišta...

Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Prerobený lock screen a lišta s tlačítkami

0

Aby sme ešte niečo pridali na už tak dosť veľkú kopu noviniek okolo Ice Cream Sandwich, máme tu prerobený Lock Screen a tak isto tak ospevovanú lištu so softwarovými tlačítkami.

Lockscreen, ktorý dostal facelift nám umožní jednoduché odomykanie ale odomykanie priamo do fotoaparátu (ktorá má mimochodom „zero-lag“ takže môžete spraviť za sebou až niekoľko fotiek v priebehu veľmi krátkeho časového intervalu). Ale to nieje všetko čo ponúka. Užívatelia si teraz môžu stiahnuť dolu lištu s upozorneniami a prezrieť si čo sa deje bez nutnosti si odomnknúť telefón. Okrem toho zmizlo zobrazenie času vpravo hore, ktoré tam bolo celkom zbytočné, keďže na lockscreene zostali veľké hodiny.

Ďalej tu máme virtuálnu lištu s tlačítkami, funkciu, o ktorej sa šepkalo už od začiatku povier o Ice Cream Sandwich. Úprimne? Vyzerá lepšie ako som očakával. Ponúka štandardné „Späť“, „Domov“ a „Multitask“ tlačítka.

Sú tu však aj pochybnosti o tom, že zmizlo tlačítko pre rýchle vyhľadávanie ale podľa toho, čo vidíme by to mala zvládnuť lišta pre vyhľadávanie na home screene. Dobrá správa však je, že tieto softwarové tlačítka otvárajú ten kúsok miesta, ktorý by inak zaberali hardwarové tlačítka. Tak či tak, nemal by to byť až taký problém, na tabletoch to takto predsa funguje už od začiatku.

Okrem toho, že ICS ponúka omnoho viac funkcií, ktoré sme ešte nestihli spomenúť sa už môžme začať tešiť aspoň na takéto pekné prekvapenia, ktoré zvýšia štandard práce s našími mobilnými partnermi.