Úvod Neprehliadnite vlavo Android Možno Predbehne iOS v Počte Stiahnutých Aplikácií Už v Júni 2012

Android Možno Predbehne iOS v Počte Stiahnutých Aplikácií Už v Júni 2012

0

Nieje žiadnym tajomstvom, že s predstavením nového iOS zariadenia sa rozpúta vojna medzi Androidom a iOS. Zatiaľ čo si veľa ľudí zaobstaralo nepredstaviteľné množstvá novej verzie 4S, Xyologic vydal zaujímavé informácie.

 

Výskum od firmy Xyologic ukazuje, že iOS jasne dominuje na poli aplikácií. Podľa ich štúdie si fanúšikovia Apple stiahli neuveriteľných 494 miliónov aplikácia, zatiaľ čo prívrženci Androidu „len“ 279 miliónov. Ak sa pýtate, že za aké obdobie, išlo o tohtoročný August. Tieto zistenia však poukazujú aj na to, že by sa minca mala obrátiť a Android by mal začať dominovať aj na tomto poli už v Júni 2012.

Táto štúdia taktiež rýchlo poznamenala, že lokálne verzie Android marketov, napríklad v Českej Republike, Poľsku a Portugalsku už prekonali Apple Appstore.

Xyologic taktiež poukazuje na to, že dáta, ktoré dorazili z Číny nemusia byť celkom správne. Z posledných noviniek sme sa dozvedeli, že používatelia Androidu v Číne sú nútení používať hlavne sekundárne markety pre sťahovanie aplikácií. V Amerike sú hlavnými sekundárnymi zdrojmi GetJar a Amazon. Apple samozrejme akýkoľvek pokus o niečo takéto bez kompromisu zakazuje.