Úvod Neprehliadnite vlavo 10 Funkcií z Honeycombu, Ktoré By Sme Radi Videli v Ice Cream...

10 Funkcií z Honeycombu, Ktoré By Sme Radi Videli v Ice Cream Sandwich

1

Za chvíľu nám zamestnanci Google predstavia tak očakávanú verziu Ice Cream Sandwich. Je to ďalšia verzia Androida, ktorá bola korunovaná ako „tá“, ktorá spojí verziu pre tablety spolu s verziou pre telefóny. Larry Page ju opísal ako „neuveriteľnú“.

 

Honeycomb je vybavený výbornými funkciami a preto by sme boli radi, ak by Ice Cream Sandwich zdedil aspoň niektoré z nich. Každý má vlastný zoznam vecí, ktoré by tam rád videl, my teraz prezradíme ten náš.

Pred tým než začneme by sme vám však chceli pripomenúť Android 3.0 Honeycomb, predsa len nie všetci z nás vlastnia Android Tablety a je fajn sa zoznámiť s niečím veľmi podobným tomu, čo na nás za rohom už neposedne čaká.

Tento zoznam nieje zoradený prioritne, takže si ho prečítajte a nezabudnite nám dať vedieť, čo si o ňom myslíte.

1. Rýchle Odinštalovanie Aplikácií

Niekedy sa stáva, že si nainštalujete aplikáciu, ktorú po piatich sekundách používania chcete odinštalovať. Nieje to niečo, čo robíme veľmi často, ale keď sa to stane, nejde zrovna o najlepšie riešenie. Honeycomb to má vyriešené oveľa lepšie. Stlačte ikonku, presunte ju do koša a hotovo. Malé veci ako táto prispievajú k celkovému balíčku výborného užívateľského prostredia.

2. Správa na Lock Screene alebo Informácie o Autorovi

Pre mňa je to jasná voľba. 10 palcové zariadenie si so sebou vonku beriem len veľmi zriedka ale keď ide o smartphony tak v tom vidím len prospech. Uloženie si informácií o vlastníkovi hneď na home screen je výborné už len z toho dôvodu, že ak niekto vášho mobilného miláčika nájde bude mať vaše informácie hneď poruke. Druhé telefónne číslo, emailová adresa ale aj fyzická adresa. To všetko pomôže nádejnému superhrdinovi vás nájsť. Veľa záchranárov čoraz častejšie kontroluje mobilné telefóny pre informácie, hlavne teda pri ľuďoch v bezvedomí. Toto je jedinečná možnosť si tam umiestniť informácie o zdravotných problémoch/liekoch atď.

3. Náhľad Spustených Aplikácií

Niekedy sa preklikávame medzi spustenými aplikáciami, pridajte si  k tomu ešte jednoduchú metódu, tak z toho máte zaručenú rovnicu úspechu. Na Honeycomb tabletoch je možnosť, že si zobrazíte všetky okná, v ktorých sú jednotlivé aplikácie. Potom už len jednoduchým kliknutím otvoríte tú či onú aplikáciu.

 

 

 

4. Rýchle Možnosti v Prehliadači

Aj enormný displej pripravovaného Nexusu by ocenil túto vychytávku. Tablety majú trochu viac miesta pre prácu, pre adresový riadok, obľúbené záložky a všetko okolo toho. Telefóny sú na tom ale úplne inak. Práve takáto pomôcka by nám uľahčila život pri prehliadaní webu.

 

 

5. Synchronizácia Google Účtu cez Prehliadač

Dôležitá súčasť prehliadaču Chrome a taktiež aj Chrome OS, ktorá bola tiež zabudovaná aj do Honeycombu je niečo, čo by sme veľmi radi videli aj v Ice Cream Sandwich. Ak sú povery o tom, že sa prehliadač Google Chrome naozaj chystá aj na Android, tak to považujeme za jasnú voľbu.

 

6. Zmena Rozmerov a Skrolovanie pri Widgetoch

Veľa launcherov od ostatných developerov to už dokáže. Verzie od výrobcov ako HTC Sense a MotoBlur to dokážu. Som presvedčený o tom, že to Google dokáže aj na smartphonoch. Widgety sú skvelými nástrojmi pre okamžité informácie bez nutnosti zapínať tú aplikáciu. A zlepšia sa ešte viac, keď máte možnosť interakcie.

 

 

7. Rýchle Nastavenia a Vypínače v „Roletke“

Znovu sa budeme opakovať, toto sme už videli pri verziách od výrobcov alebo vo varených ROM a funguje to vynikajúco aj v Honeycombe. Prístup k vypínačom ako WiFi, GPS, zvuky alebo rotácia. To všetko je veľmi užitočné ak ich máte v „roletke“.

 

 

8. Rýchly Prístup k Ovládaniu Zvuku

Niekedy by sme si veľmi radi pridali zvuk keď hrá naša obľúbená pesnička, pričom by sme boli vďační za zníženie alebo úplné vypnutie notifkikácií aby nás nevyrušovali. Spôsob ako sa stýmto popasoval Honeycomb je výborný. Kliknete na ikonku reproduktoru vpravo dole a vyskočia vám ovládače všetkých zvukov, ktoré na obrazovke momentálne počujete.

9. Enkrypcia Zariadenia

Aj keď toto nieje celkom súčasťou užívateľského prostredia, je to veľmi dôležitá vec. Žijeme v dobe, keď za každým rohom na nás číhajú hackeri, ktorí nás chcú okradnúť. Znovu, výrobcoia už toto pokryli a pridali funkciu pre enkrypciu. Oficiálne vydanie Ice Cream Sandwich by preto bez toho ani nemalo prísť.

10. Akcelerované Užívateľské Prostredie Pomocou GPU cez OS

Užívateľské prostredie aplikácie YouTube.

Choďte späť a znovu si pozrite video o Honeycombe. Teraz sa pozrite na svoj telefón. A teraz znovu na video. Váš telefón sú teraz diamanty a ja som na koni. Akcelerácia pomocou hardwaru. To je to, čo potrebujeme. Toto je presne to, čo potrebujeme. Myslíme si, že to dostaneme. Nevieme sa toho dočkať. Nezamýšlali ste sa niekedy nad tým, že ako je možné, že viete hrať Need for Speed bez seknutia ale keď sa chcete hýbať medzi obrazovkami nabitými ikonkami, tak sa to zasekáva? Je to pre to, že Need for Speed zveľadil GPU (Graphic Processing Unit). Väčšina Android telefónov GPU má ale samotný Android ho takmer nepoužíva.

 

Takže toto je náš zoznam. Je toho ešte veľa, radi by sme napríklad videli ešte viac optimalizovanú Dalvik Machine a podobné šprťácke veci ale najradšej by sme videli veci, ktoré sa na vás pozerajú priamo z obrazovky, pretože na tie sa každý teší najviac. A čo vy? Napíšte nám čo by ste radi videli v novom ICS vy.