Úvod Hry Worms – Obľúbené Červíky aj pre Android

Worms – Obľúbené Červíky aj pre Android

0

Ak netušíte čo vlastne Worms sú, tak sa vás hneď zo začiatku opýtam, že kde ste boli tak posledných 15 rokov? Zmŕtvychvstanie tejto humorom podbitej klasiky je takmer rovnaké ako jeho prarodič z leta roku 1999, keď sme si prvý krát vyskúšali skvelý Worms Armageddon a hrali ho až do odpadnutia. Bola to vynikajúca hra, ktorá dodnes nestratila na svojom pôvabe. 

 

Napriek tomu, že vývojári Worms si zaflirtovali aj s 3D grafikou, staručkej hre najviac pristanú dve dimenzie. V tomto ohľade vytvára Android zdanlivo prirodzený domov pre našich ružovných bezstavovcov s jednoduchým ovládaním a nenáročnou rozprávkovou grafikou. Hráči si túto hru môžu zahrať cez singleplayer alebo multiplayer. Tí, ktorí to vyskúšajú sólo budú mať na výber Quick Game, Body Count a Challenge mode, na ktorých si môžu vyskúšať ich streleckú zručnosť.

Ovládanie bolo vždy tak trochu najväčším nepriateľom tejto aplikácie ale naštastie sa Wormsom ovládanie dotykom veľmi páči a preto tu nemajú žiaden problém. Namiesto informatívneho tutoriálu prišlo EA s myšlienkou ho nahradiť zdĺhavou prezentáciou vysvetľujúcou ako ovládať vaše krútiace sa príšerky na bojisku. Okrem tohoto nezmyslu tu však nájdete instantný multiplayer a hneď ako prídete na to, ako čo funguje, tak si to začnete naplno užívať.

Bolo pridaných pár nových zbraní ako napríklad Spartan Kick a The Brick but. Dokonca je aj v tejto sérii radosť z dobre umiestnenej bomby nezmenená v porovnaní s minulosťou. Umelá inteligencia nepriateľa je tiež veľmi pekne spravená ale nesmieme zabudnúť  ani na ten otravný vietor, ktorý sa mení každým ťahom a zrazu môže skončiť výstrel bazuky priamo tam, kde začal :-)

 

Nakoniec, či sa vám hra za 79 centov páči alebo nie, záleží len na vás a na tom, či ste si už tejto skvelej záležitosti užili. Tí, ktorí to ešte nezažili budú veľmi spokojní s prepracovaním a tí starší, ktorí už mali možnosť si to zahrať možno nebudú až tak presvedčení. Tak či tak je táto hra hodná kúpy už len kvôli nostalgickým dôvodom.

[app]com.ea.worms_row[/app]