Úvod Návody 6 Odporúčaní Ako Poraziť Android Hackerov

6 Odporúčaní Ako Poraziť Android Hackerov

2

Bojte sa! Bojte sa a veľmi! Veľká skupina hackerov je prichystaná uškodiť vášmu Andoidu v prospech ich zariadenia a podľa expertov sa predpokladá, že sa situácia ešte zhorší. Či už ide o podvodnícku aplikáciu, ktorá si so sebou nainštaluje aj Trójsky vírus alebo nejaký bezohľadný človek, ktorý sa vám snaží dostať do záznamníka, vaše dáta sú zaujímavá komodita ak by sa k nim niekto dostal. Nasledujte náš návod aby ste sa vyhli blbo vyzerajúcim aplikáciám a ľudom a nebudete mať problém ich odbiť ako baseballovú loptičku.

Androidu hrozí reálna hackerská hrozba
Androidu hrozí reálna hackerská hrozba

1) Aplikácie si sťahujte len z dôveryhodných zdrojov

Aj keď mal Android Market problémy na začiatku tohoto roku, keď sa infikované aplikácie prepracovali až k ľudom, stále je to najlepšie miesto pre sťahovanie.
Ak trváte na sťahovaní z iných miest, buďte rozumní pri tom, čo sťahujete. Myslím, že tu nepotrebujeme ďalšie vysvetľovanie, ide len o prípad zdravého rozumu. Google maps, áno. Nahé tínedžerky v kompromitujúcich polohách, nie.

 

2) Pri inštalácii dávajte pozor

Žiadna aplikácia nebude mať na sebe napísané „Chcem vám ukradnúť peniaze“ ale aplikácie, ktoré vám chcú ublížiť vám to dajú najavo. Ak Google Maps žiada povolenie pre používanie GPS, tak je to rozumná požiadavka. Ak však žiada GPS povolenie aplikácia Britney Spears revival, radšej sa jej vyhnite.

 

3) Vyčistite si vaše dáta

Čo je svätým grálom hackerov? No predsa vaše uložené osobné informácie. Vymažte všetky potenciálne zaujímavé informácie, ktoré by mohli prilákať hackerov. Znížte túto hrozbu pomocou zakázania automatického ukladania a odhláste sa z vaších účtov keď dosurfujete. Ak ste stále nervózni pri pomyslení na mobilné bankovanie, radšej sa mu úplne vyhnite.

 

4) Stiahnite si antivírus

Takže váš smartphone podľahol neznámej chorobe. Všetko však nieje stratené. Stiahnite si antivírus a aplikáciu pre zálohovanie dát, ako napríklad Lookout Mobile Security, ktorý dá váš Android pekne dokopy.

 

5) Zmeňte si heslo k vášmu záznamníku

Špinavá pravda o pravde o hackovaní záznamníku je taká, že je to extrémne jednoduché. Je to také jednoduché, že niektorí novinári z celého sveta si to už vyskúšali. Celý proces funguje na princípe imitácie ID vašeho telefónu, takže ľudia volajú priamo do vašeho záznamníku.
Niektoré záznamníky nemajú heslo vôbec, čo znamená, že hackeri majú okamžitý prístup ku všetkým uloženým správam. Ďalšie záznamníky majú prednastavené heslo ako napríklad ‚0000‘, takže vaše správy sú stale obrovským darom pre potenciálnych zlodejov. Dajte si záležať na nastavení vášho záznamníku a použite personalizované heslo a všetky hrozby sú rázom preč.

 

6) Skúste sa uvolniť

Aj keď je hrozba vírusov na Android reálna a zvyšuje sa veľmi rýchlo, ak však máte aspoň jednu zdravú mozgovú bunku a dokážete postupovať podľa tohoto návodu, tak budete v poriadku. Mimo to, čítate predsa AndroidPortal a to znamená, že máte tých buniek viac ako tí, čo ho nečítajú.